Zo krijg jij meer rust in je leven

kamperland sloep huren

Veel mensen hebben regelmatig last van onrust. Ze hebben het gevoel altijd onrustig te zijn en leven constant gehaast. Heb je hier ook last van? Lees dan verder. In dit artikel lees je hoe je meer rust krijgt in je leven.

Ga op zoek naar de oorzaak

Eerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Als je de oorzaak niet weet kan je veel dingen ondernemen, zoals meditatie cursussen en mindfulness cursussen. Dit kan dan op korte termijn wel helpen, maar op lange termijn zal je weer last krijgen van de onrust. Dit komt, doordat je de oorzaak niet hebt aangepakt. Je kunt zelf op zoek gaan naar de oorzaak door te evalueren nadat jij je onrustig hebt gevoel. Vraag jezelf af wat gebeurde er op het moment dat je het onrustige gevoel kreeg. Schrijf dit op. Als je dit een aantal keer hebt gedaan zal je waarschijnlijk een patroon zien. Is dit niet het geval? Dan kan het helpen om hulp te vragen bij een coach of een psycholoog. Soms ligt de oorzaak diep van binnen. Een coach of psycholoog kan je helpen de oorzaak te vinden.

Zorg voor minder prikkels

Te veel prikkels kan een oorzaak zijn van het voelen van onrust. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval bij mensen met adhd en autisme, maar ook mensen zonder stoornis hebben hier last van. Iedereen krijgt constant prikkels binnen, bijvoorbeeld via het nieuws, je telefoon en op je werk. Sommige mensen zijn ook verslaafd aan prikkels. Aan de ene kant voelen ze zich onrustig hierdoor, maar aan de andere kant geeft het een geluksgevoel als ze een prikkel binnenkrijgt (bijvoorbeeld een e-mail). Hierdoor kan het in het begin lastig zijn om de prikkels te verminderen. Doe dit dan stap voor stap. Bijvoorbeeld door vaker je telefoon weg te leggen. 

Neem een rustgevende hobby

Het beoefenen van een rustgevende hobby kan je helpen om meer rust te krijgen. Hobby’s met veel prikkels kunnen juist zorgen voor een onrustig gevoel. Denk hierbij aan het spelen van drukke spelletjes of het bezoeken van feestjes. Een rustgevende hobby is bijvoorbeeld vissen. Je bent dan echt in het nu en moet veel wachten. Dan kan je genieten van de natuur. Wist je dat de natuur ook rustgevend werkt? Als het vissen je bevalt en je dit regelmatig wilt gaan doen, kan je ook gaan vissen met een boot. Het vaak huren van een boot kost wel veel geld. Daarom kan je beter zelf een aluminium sloep of aluminium boot aanschaffen.

Wees ook geduldig bij het krijgen van meer rust in je leven. Zoiets lukt niet in een dag. Stap voor stap kan je werken aan meer rust krijgen in het leven. Merk je dat jij je erg onrustig voelt? Zie dit niet als falen, maar als leermomenten.

Geef een reactie